AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI

News

Innowacja pedagogiczna_SMAKI PÓR ROKU_tradycyjne potrawy

22.11.2018

W roku szkolnym 2018/2019 dzięki przychylności naszego sponsora – Spółdzielni Mleczarskiej Udziałowców w Strzałkowie uczniowie naszej szkoły wezmą udział w innowacji edukacyjnej „Smaki pór roku – tradycyjne potrawy – poznanie przez gotowanie”. Program przeznaczony jest dla uczniów szkoły podstawowej szkoły branżowej, szkoły zawodowej oraz szkoły przysposabiającej do pracy naszego Ośrodka. Tematyką wiodącą zajęć w ramach innowacji jest poznanie produktów regionalnych i sezonowych, spożywanie zdrowej żywności i samodzielne wykonywanie proponowanych potraw. Głównym założeniem jest rozwijanie zainteresowań uczniów  sztuką gotowania, poznawania technik gotowania i serwowania  potraw. Na stronie internetowej naszej szkoły na bieżąco będzie można zapoznać się z relacjami projektu oraz przepisami potraw przygotowanych przez uczniów.
Koordynatorzy: Anna Błażejewska, Monika Gołębiak oraz Zofia Majewska -Pułról.

tekst: M.Gołębiak

« inne aktualności