GASTRONOMIA W PRAKTYCE
2021-10-20
Aktualności » GASTRONOMIA W PRAKTYCE
PRZEPIS KRĄŻKI CEBULOWE
SKŁADNIKI:
- duża cebula lub dwie średnie
- jajko
- olej do smażenia
- 3⁄4 szklanki mleka
- 1 szklanka mąki
- 3⁄4 szklanki bułki tartej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- przyprawy (wg. uznania: sól, pieprz, oregano, słodka papryka...)
Cebulę kroimy na grube plastry i rozkładamy na krążki. Przygotowujemy ciasto z: jajka, mleka, mąki,
proszku do pieczenia i przypraw. W cieście zanurzamy krążki cebuli, a następnie obtaczamy w bułce
tartej. Tak przygotowaną cebulę smażymy w rozgrzanym oleju na złoty kolor (jak faworki).
Krążki cebulowe można podawać z dowolnym dipem lub posypane solą.
SMACZNEGO:)
Fotorelacja: